Dreyers Fond ansætter filantropichef

Rikke Lyngdal er pr. 1. maj ansat i en nyoprettet stilling som filantropichef i Dreyers Fond.

”Jeg ser frem til at dyk­ke ned i bå­de ar­ki­tek­tu­rens og ju­ra­ens po­ten­ti­a­ler for at ska­be nød­ven­di­ge og nytæn­ken­de løs­nin­ger for vo­res sam­fund,” si­ger Rik­ke Lyng­dal, der bli­ver den før­ste filan­tro­pi­chef i Drey­ers Fond.

Drey­ers Fond har ef­ter en ek­stern re­k­rut­te­rings­pro­ces an­sat jour­na­list og rå­d­gi­ver Rik­ke Lyng­dal som sin før­ste filantropichef.

Der er ta­le om en ny­op­ret­tet stil­ling, og an­sæt­tel­sen sker som et led i fon­dens am­bi­tion om at styr­ke ef­fek­ten af si­ne ud­de­lin­ger og vi­de­re­ud­vik­le sin ak­ti­ve filan­tro­pi­ske rolle.

Det skri­ver Drey­ers Fond i en pressemeddelelse.

”Vi ken­der Rik­ke Lyng­dal i for­vej­en fra fle­re års su­per­godt sam­ar­bej­de, og det er der­for med stor glæ­de, at jeg nu kan by­de hen­de vel­kom­men som ny filan­tro­pi­chef i Drey­ers Fond. Rik­ke er en bå­de skarp og vi­sio­nær per­son med klar in­te­gri­tet og med vær­di­er, der flug­ter med Drey­ers Fonds, og så er hun ik­ke ban­ge for at ud­for­dre og skub­be i en ny ret­ning – og­så når det ik­ke nød­ven­dig­vis er en­kelt. Vi sy­nes, Rik­ke er den helt rig­ti­ge til at vi­de­re­ud­vik­le fon­dens filan­tro­pi­ske stra­te­gi i en tid, hvor tvær­fag­lig­hed, sam­ar­bej­de og trans­pa­rens er me­re nød­ven­digt end no­gen­sin­de for at ska­be po­si­tiv sam­funds­mæs­sig på­virk­ning,” si­ger ad­mi­ni­stre­ren­de di­rek­tør i Drey­ers Fond Bo Rygaard.

Rik­ke Lyng­dal har i de se­ne­ste 18 år igen­nem egen virk­som­hed rå­d­gi­vet bå­de en­kelt­per­so­ner, virk­som­he­der og or­ga­ni­sa­tio­ner om blandt an­det stra­te­gi, kri­ser og po­li­tisk interessevaretagelse.

Om filan­tro­pi­chef Rik­ke Lyngdal
    • Rik­ke Lyng­dal har si­den 2006 væ­ret rå­d­gi­ver i egen virk­som­hed, Lyng­dal Kom­mu­ni­ka­tion ApS, for in­ter­es­se­or­ga­ni­sa­tio­ner, NGO’er, virk­som­he­der, fon­de og en­kelt­per­so­ner, her­un­der di­rek­tø­rer, be­sty­rel­ses­for­mænd, borg­me­stre og ministre.
    • Hun har ar­bej­det med per­son­lig rå­d­giv­ning og spar­ring, ud­vik­ling af po­li­cy og stra­te­gi og pro­jekt­sty­ring i for­bin­del­se her­med samt po­li­tisk in­ter­es­se­va­re­ta­gel­se og krisehåndtering.
    • Hun har des­u­den væ­ret sær­lig rå­d­gi­ver i to re­ge­rin­ger for to mi­ni­stre: Trans­port- og Byg­nings­mi­ni­ster Hans Chri­sti­an Sch­midt (V) og Mi­ni­ster for Li­ge­stil­ling, Fi­ske­ri og Nor­disk Sam­ar­bej­de Ka­ren El­le­mann (V).
    • Rik­ke Lyng­dal er ud­dan­net jour­na­list fra Dan­marks Jour­na­list­højsko­le i 2003 og har tid­li­ge­re ar­bej­det som jour­na­list på TV2 og TV 2 Øst og som kom­mu­ni­ka­tions­rå­d­gi­ver i Jøp, Ove & Myrthu.

Kil­de: Drey­ers Fond

Hun har et so­lidt net­værk og des­u­den om­fat­ten­de er­fa­ring med at ud­vik­le og iværk­sæt­te pro­jek­ter og le­de og mo­ti­ve­re sam­ar­bejds­part­ne­re i al­le de­le af så­dan­ne pro­ces­ser, skri­ver fonden.

”Mi­ne kom­pe­ten­cer, er­fa­rin­ger og alt, hvad der for al­vor dri­ver og mo­ti­ve­rer mig, går sim­pelt­hen op i en hø­je­re en­hed i den her stil­ling, og jeg er utro­lig glad for, at jeg frem­over får lov at ar­bej­de for Drey­ers Fonds idé­grund­lag og ud­vik­ling. Det glæ­der jeg mig til at gø­re i tæt sam­ar­bej­de med al­le de de­di­ke­re­de, pro­fes­sio­nel­le og in­spi­re­ren­de men­ne­sker i og uden for fon­den, der al­le­re­de er med til at for­val­te fun­dat­sens for­mål,” for­kla­rer Rik­ke Lyng­dal om sin motivation.

Be­sty­rel­sen i Drey­ers Fond har for fle­re år si­den sat sig for bå­de at øge fon­dens ud­de­lin­ger og at hæ­ve fon­dens filan­tro­pi­ske am­bi­tions­ni­veau. For­u­den den fort­sat­te støt­te til en­kel­te ar­ki­tek­ter og juri­ster vil fon­den ar­bej­de med te­ma­er og dags­or­de­ner, som skal fast­læg­ges og ud­vik­les i tæt di­a­log med omverdenen.

”Som fond har vi et stort an­svar, når vi er med til at ud­vik­le og støt­te pro­jek­ter, der kan sæt­te af­tryk i sam­fun­det. Det har der­for væ­ret af­gø­ren­de for os, at den nye filan­tro­pi­chef, ud­over at ha­ve stær­ke fag­li­ge kom­pe­ten­cer, og­så skal væ­re god til at op­byg­ge net­værk, føl­ge man­ge dags­or­de­ner og navi­ge­re i et kom­plekst ak­tør­land­skab. Det er Rik­ke hund­red­me­ter­me­ster i, og vi er ik­ke i tvivl om, at hun lyn­hur­tigt kom­mer til at for­stå, hvad der er vig­tigt for at ska­be de bed­ste ram­mer for Drey­ers Fond,” si­ger Bo Rygaard.

Vil du læse artiklen?

Med et abon­ne­ment får du fuld ad­gang til fun​dats​.dk.

Det ko­ster at pro­du­ce­re uaf­hæn­gig og dyb­de­bo­ren­de jour­na­li­stisk. Læs me­re om Fun­dats og se pri­ser­ne for at abon­ne­re her.

Abon­nér

Allerede abonnent? Log ind her:

Skribent

Jakob Thomsen
Jakob Thomsen
Ansvarshavende redaktør for Fundats

Læs mere om

Kategorier:

Tags:

Læs også

Forsiden lige nu

Kommunikation

Serie: Gode Ramme for Gode Donationer